Robert Nutbey

Ik ben geboren in Amsterdam maar ben opgegroeid in Naarden. Na de middelbare school ben ik naar het CIOS gegaan, een bekende sportopleiding. Hierna heb ik 3 jaar in Thailand gewoond en ben uiteindelijk in Amsterdam terecht gekomen waar ik 8 jaar als effectenhandelaar heb gewerkt. Door jaren achter 6 computerschermen gezeten te hebben heb ik in de prakijk kunnen ervaren wat zittend werk met veel stress met je kan doen…

Het werd tijd om weer verder te gaan met waar ik altijd al erg enthousiast over ben geweest; sport en beweging.
Als gecertificeerd Personal Trainer met enkele jaren ervaring heb ik vorige zomer een certificatiecursus gedaan  van ‘Functional Patterns’, gegeven door de oprichter Naudi Aguilar, een holistic movement practitioner uit Seattle.

Functional training

Mijn training is een pragmatische toepassing van deze functional training waarbij het gaat om het ontwikkelen van een goede houding en de integratie hiervan bij het doen van oefeningen die gericht zijn op het bewegen in een driedimensionale omgeving. Het doel hiervan is dat je beter en pijnvrij gaat bewegen, lekker fit wordt en de resultaten zult merken; of je nu op kantoor zit of actief een sport beoefend!

De fitnessindustrie is heel erg gericht op snelle resultaten, waarbij wordt gedacht in setjes en herhalingen en de oefeningen hoofdzakelijk plaats vinden in 1 dimensie. Denk aan squat, deadlift, pull up, push up etc. Vooral rotatie wordt meestal compleet overgeslagen en dat is juist zo belangrijk, want dat is precies wat er gebeurt met het bovenlichaam bij het lopen(en rennen, gooien,stoten, tappen), oftewel onze belangrijkste functie als tweevoetig organisme.

Ik heb sinds kort mijn eigen ruimte in Bussum en kijk er naar uit om mensen te gaan trainen op ‘Rob’s Way’ en te laten zien dat er een betere, functionelere manier is om lekker fit te worden! Je bent van harte welkom om met mij te komen trainen!